Méretek:

A grafikai anyagok lehetőleg mérethelyesek legyenek, vagy legalább méretarányosak, a fájl nevében vagy a megrendelés szövegében fel kell tüntetni a végső méretet illetőleg nem 1:1 arány esetén a file méretarányát. A file nevében a hatékony és problémamentes gyártás érdekében célszerű illetve szükséges minden arra vonatkozó információt feltüntetni (pl. laminálás illetve annak fajtája, kasírozás esetén a megrendelt hordozó fajtája, stb.); lehetőség szerint ne legyenek (dupla) ékezetes, illetve speciális karakterek, mert egyes esetekben az olvashatatlanná válhat az információ, vagy egyes programok számára maga a fájl is, míg átnevezésre nem kerül.

4C grafika esetén 5nm-ig 1:1-es méretaránynál 150dpi, 24nm-ig 75dpi, afelett minimum 30-40 dpi felbontás szükséges.

Színek:

A grafikai fájloknak lehetőleg színhelyesnek kell lennie. A digitális nyomtatók CMYK színrendszerben dolgoznak, ezért a színhelyesség megtartása érdekében ezt használják, direkt színek (“spot colors”) használata nélkül. Akik Pantone vagy más direkt színeket használnak, kérjük alakítsák át azokat cmyk színrendszerbe. Gépeink ICC színrendszer szerint vannak kalibrálva. Vágandó grafika esetén, referencia Pantone kódok szükségesek ahhoz, hogy a legközelebb álló fóliát ki tudjuk választani. Azt azonban figyelembe kell venni, hogy a direkt színes öntapadó fóliák színválasztéka nem olyan széles mint a Pantone skáláé. Színhelyes proof nélkül reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

File formátumok amiket tudunk fogadni:

Digitális nyomat, 4C esetén CMYK színtérben:

Rétegmentes TIF vagy PSD

Egy oldalas PDF, kivételt képezhet az az eset, amikor minden oldala egyforma méretű és azonos példányszámot kell belőle gyártani.

Adobe Illustrator EPS, PDF

Corel Draw-ból exportált TIF, PDF

NEM kérünk a grafikai anyagokra vágó- és denzitásjeleket, rátöltést. Kérjük a betűket minden esetben alakítsák görbékké!

Fóliavágáshoz (plotter) vektorgrafikára van szükségünk, legkissebb kivágható betű méret 2 cm:

Corel Draw 12-ig visszamentett CDR

Adobe Illustrator 8-ig visszamentett AI

A betűket görbékké kell konvertálni vagy kérjük küldje a felhasznált fontot (betűfájlt).

File-ok kinézete:

Minden esetben ajánlott a grafikai file mellé nézőképet mellékelni, jpg formátumban.

A file(ok) neve tartalmazza a munka megnevezését (amelyen hivatkoznak majd rá) + méretét (szélesség x magasság) + darabszámát, ha egynél több: pl.: golf_210cm_x105cm_16db.pdf

FTP kapcsolat paramétereihez keresse fel számítógépes kollégáinkat.