Méretek:

A grafikai anyagok mérethelyesek vagy legalább méretarányosak legyenek, a fájl nevében vagy az írásos megrendelés szövegében fel kell tüntetni a végső méretet, nem 1:1 arány esetén a file méretarányát, továbbá a hatékony és problémamentes gyártás érdekében célszerű illetve szükséges minden arra vonatkozó információt is beleírni röviden (pl. laminálás illetve annak fajtája, kasírozás esetén a megrendelt hordozó fajtája, stb.); lehetőség szerint ne legyenek (dupla) ékezetes, illetve speciális karakterek, mert egyes esetekben az olvashatatlanná válhat az információ, vagy egyes programok számára maga a fájl is, míg átnevezésre nem kerül. Ez utóbbi leginkább Mac-en készült anyagok esetén jellemző.

4C grafika esetén 5nm-ig 1:1-es méretaránynál 150dpi, 24nm-ig 75dpi, afelett minimum 30-40 dpi felbontás szükséges.

Színek:

A grafikai fájloknak színhelyesnek kell lennie. Plotterrel vágandó kreatívok esetén vagy fóliaskála (Orafol, Avery) színkód, vagy legalább Pantone, RAL kódok szükségesek ahhoz, hogy a legközelebb álló fóliát ki tudjuk választani. Azt azonban figyelembe kell venni, hogy a direkt színes öntapadó fóliák színválasztéka nem olyan széles mint a Pantone skáláé. Proof (viszonyítási alap) nélkül kapott nyomdai anyagok színeltérése esetén reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

File formátumok amiket tudunk fogadni:

Digitális nyomat, 4C esetén CMYK színtérben:

Rétegmentes TIF,  PSD, EPS, PDF

Egy oldalas PDF beágyazott vagy görbévé alakított betűkkel, minden grafika külön pdf állományként; kivételt képezhet az az eset, amikor minden oldala egyforma méretű grafikát tartalmaz és azonos példányszámot kell belőle gyártani.

NEM kérünk a grafikai anyagokra vágó- és denzitásjeleket, rátöltést. Kérjük a betűket minden esetben alakítsák görbékké!

Fóliavágáshoz (plotter) vektorgrafikára van szükségünk, legkissebb kivágható betű méret 2 cm:

Corel Draw 17-ig visszamentett CDR

Adobe Illustrator 8-ig visszamentett AI

A betűket görbékké kell konvertálni vagy kérjük küldje / ágyazza a fájlba a felhasznált fontot (betűtípust).

File-ok kinézete:

Minden esetben ajánlott a grafikai file mellé nézőképet mellékelni, jpg formátumban.

A file(ok) neve tartalmazza a munka megnevezését (amelyen hivatkoznak majd rá) + méretét (szélesség x magasság) + darabszámát, ha egynél több: pl.: golf_210cm_x105cm_16db.pdf

FTP kapcsolat paramétereihez keresse fel számítógépes kollégáinkat.